Hoe maak je een post truth generatie

Leugenaars zijn het. Mogelijk pathologisch, sowieso van goede wil. Nochtans hebben we zo hard geprobeerd ze eerlijkheid hoog in het vaandel te laten dragen. Maar neen, ze huppelen vrolijk door het leven van de post truth generatie.

Ik had een kostuum voor ze gekocht, maar zo kleden koningen zich niet papa. Ook de ronde ster die ik voor hen gemaakt had, werd afgedaan als larie. Sterren hebben vijf punten papa. Je tekent de zon toch ook rond? Ja, maar dat is geen ster. Zucht!

De buurvrouw doet open en wat zij plots uitkramen zou zelfs hun eigen verbeelding moeten tarten. Het is niet te vatten waar ze dat vandaan halen. Eerst, ja hoed enzo. En dan gerooster. En ja. Wacht! Ik leg het uit aan de hand van een opsomming.

  1. Ze zijn met twee, maar ondanks dat beweren ze in hoge en lage tonen dat ze met drie zijn, Drie koningen zelfs. Schizofrenie die uit het boekje opstaat. En zelfs als ze mij zouden tellen als de derde koning gaat het riedeltje nog niet op. Als ik koning ben, zijn zij logischerwijs prinsen.
  2. Mijn kinderen hebben geen hoed. Hoogstens papieren kronen. Maar weer roepen ze volmondig van wel. En ondanks hun beperkte leeftijd is dit zelfs een oude hoed. Een oude hoed die versleten is, zoals oude hoeden wel eens doen. Toch vrezen zij reprimandes en dus gaan ze heel de buurt vertellen dat ze het niet aan hun moeder mogen vertellen. Ze leggen het roddelcircuit het zwijgen op. Waarom weet niemand. Moeder de vrouw is de ergste niet. Ze heeft trouwens andere zaken aan haar hoofd, want…
  3. Welke moeder geeft om een oude versleten hoed als ze een man heeft die geld op een rooster telt. Daar moet ze ziedend over zijn. Daar moet het huis van staan trillen. En dat is dus de reden dat ze dat over de wijk bazuinen. Dat vader, ik dus, waar ik bij sta nota bene. Ze durven. Hun moeder, voor het minst uit de kolen schietende heks en hun vader als een uit de werkelijkheid getrokken hersendode bosmongool. En dat bij de buurvrouw die met een grote glimlach dit spektakel aanschouwt.

En als hun zangtirade erop zit, krijgen ze van de buurvrouw nog een snoepje ook. En zo maak je dus een post truth generatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s